Ћирилица Latinica
07.06.2019.
Политика

Американци бесни на Дачића, он им одговорио да је улепшао њихову новчаницу

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поруком „Косово је Србија“ не да нисам уништио новчаницу од сто долара нити увредио Бенџамина Френклина већ сам поступио потпуно у складу са суштинском идејом тог америчког великог научника и државника.

Ово је изјавио за "Спутњик" шеф српске дипломатије Ивица Дачић поводом реакције амбасаде САД у Београду која је осудила његово учествовање у интернет изазову пошто је на новчаници од сто долара ћирилицом исписао поруку „Косово је Србија“ и потиписао се.

Подсетимо, амбасада САД у Београду је саопштила:

„Уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о његовој изјави: ’Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима‘“.

Дачић је за Спутњик одговорио:

„Србија цће се увек борити против сваке порочне и лажне нарко државе и увек ћемо тежити миру са свим суседима. Србија само никад неће третирати сопствену земљу као суседну као што то неће чинити ни Америка. И као што то не би чинио ни Бенџамин Френклин. Оно што сам учииио је поштовање универзалног принципа свих признатих држава, па и САД и Србије“.

Поводом преговарачке битке за будућу судбину Косова и Метохије, Дачић нас је подсетио на још једну мудру поруку Бенџамина Френклина која гласи:

„Онај ко има стрпљења може имати шта хоће"

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо