Ћирилица Latinica
31.05.2022.
Politika

Vučić položio zakletvu: Ne damo Kosovo i Metohiju!!!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Govorio je Vučić i o zapadnom licemerju i o tome da je Srbija nepokolobljivo opredeljena za Evropu. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas zakletvu u Skupštini Srbije.
Njega je dočekalo nekoliko stotina građana sa Kosova i Metohije. Zahvalio im se Vučić toplim rečima, obećao im da će čuvati mir, stabilnost i Kosovo i Metohiju i naglasio da je pobedio one druge na izborima 3. aprila sa razlikom od preko 1,5 miliona glasova.

Onda je ušao u Skupštinu gde ga je dočekao predsednik raspuštene Skupštine Ivica Dačić i odveo u skupštinsku salu gde ga je dočekao gromoglasni aplauz. 

 

Izgovorio je predsednik reči zakletve držeći ruku na malom Ustavu i velikom Miroslavljevom jevađelju, izgovorio "tako mi Bog pomogao“ i prekrstio se.

Posebno mesto dobio je sukob u Ukrajini: nazvao ga je predsednik "prekretnicom“, osudio što je Rusija povredila njen teritorijalni integritet ali i naglasio da je Zapad to isto činio na desetine puta, da je i nama, Srbima, otimao i još uvek otima našu, srpsku, teritoriju, te da su zato licemeri. Kada je Vučić spomenuo ničim izazvano bombardovanje 1999. prolomio se posebno gromki aplauz.

Ali, kod nas u Srbiji, bez obzira na sve nad nama počinjene nepravde, su dobrodošli i Dostojevski i Šekspir i Gete i Hemingvej, rekao je Vučić, to jest, Srbija je otvorena i neutralna zemlja.

 

Govorio je i međunarodnom pravu, teritorijalnom integritetu, zapadnjačkom licemerju, pa u istom dahu o najboljim odnosima koje moramo da imamo sa zapadnim partnerima, o zacementiranom evropskom putu...

 

.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo