Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Politika

Vučić: Nikad tuđin neće odlučivati u Srbiji, KiM je neotuđivi deo naše zemlje!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras na centralnoj manifestaciji „Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” koja je održana u Nišu da je Srbija ponosna na svoju slobodu i da neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji.

Mnogima u svetu će, kako je rekao, Srbija biti remetilački faktor i zbog jedne stvari, a to je ono što Srbija slavi.

„To je sloboda. Makar bili i jedino ostrvo slobode u Evropi, one slobode koja znači da sami donosimo svoje odluke, da sami čuvamo svoje nebo, da sami štitimo svoj narod, mi ćemo time da se ponosimo. Neće tuđin nikada odlučivati u Srbiji, to je prošlo vreme. Prošlo je vreme kada ste imali poslušnike na vlasti koji su ispunjavali vaše naloge. Mi danas ispunjavamo naloge svog naroda, naših građana”, rekao je Vučić.

Vučić je na početku obraćanja rekao da je teško govoriti posle patrijarha Porfirija i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

„Mnogo toga bih vam ispričao i što ne smem da vam ispričam. Bolje za vas, bolje za nas, bolje za našu zemlju da mnoge stvari koje znam i prećutim jer svoju zemlju moramo da čuvamo i moramo da mislimo ne samo ono što je danas već i na ono što dolazi u budućnosti”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.

Dodao je da je ponosan na praznik koji se danas svetkuje, dodajući da je odluka o obeležavanju doneta zajedno sa RS.

„Doneli smo tu odluku jer mi Srbi smo uvek umeli da se razjedinjujemo, da sebi pogrde izmišljamo ili da lako tuđe uvrede i pogrde prihvatamo i nije slučajno o čemu vam je govorio predsednik RS kada mu neko kaže da je bosanski Srbin. Zamislite postoje hrvatski Srbi, postoje crnogorski Srbi. Ako je to već tako, a ja ne mislim da je moguće da tako nešto postoji, a što onda nije postojao srpski Hrvat, srpski Bošnjak, srpski Slovenac, srpski Crnogorac, nikada to niste mogli da čujete ni od koga ni na jednom mestu”, rekao je Vučić.

Samo ste, kako je rekao, mogli da čujete da postoje neki drugi Srbi.

„I ne od juče, ne od ovih koji danas u Crnoj Gori ne dozvoljavaju Srbima da budu u vlasti zato što nisu dovoljno uverljivi u zaklinjanju da će se boriti protiv mrskog Beograda i još omraženije im Moskve, nisu dovoljno uverljivi u tome da i dalje ne vole KiM i da dalje ne smatraju KiM delom Srbije, pa pošto nisu uverljivi, onda nema ni potrebe da budu u vladi, makar ih bilo i više od 30 odsto”, naveo je Vučić.

Tako vam je svuda, dodao je Vučić.

„Pa kažu, ne, ne, mi volimo Srbe, ali one koji ne vole Beograd. I kad govorimo o takvim Srbima, to su nam radili još od Pavelića i pre Pavelića...”, rekao je Vučić.

Danas bi, kako je dodao, da nam izmišljaju takve predstavnike svuda po regionu, a samo je važna jedna stvar da taj Srbin ne bude Srbin i da se jasno odriče svog Beograda i svog srpstva i da vam govori da je pravi Srbin onaj koji mrzi Beograd i Srbiju i srpsku ujedinjujuću politiku.

„Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu zastavu, crveno-plavu-belu da imamo svoje srpsko ime i prezime, svoj rod koga se ne stidimo”, poručio je Vučić.

Vučić je pozvao sve građane Srbije koji nisu Srbi da budu ponosni pripadnici i bošnjačkog i mađarskog i hrvaskog i romskog naroda, ali, kako je dodao, da našem narodu bilo gde da je ne oduzimaju pravo da se zovu ponosnim Srbima.

„A vi Srbi i građani Srbije nemojte da očekujete pravdu. Zadugo je za nas Srbe neće biti. I kad im postavite pitanje kako je moguće da 23-24 odsto Albanaca ima sva prava u Severnoj Makedoniji, a vi Srbi ne smete ni da pitate da imate slična prava iako vas je procentualno mnogo više u Crnoj Gori. Ćutite Srbi, to je politika prošlosti, gledajte u budućnost, koga briga kom rodu pripadate”, rekao je predsednik.

On je upitao i šta je to što Dodik i RS mogu da urade, a da se ne kaže „krivi su Dodik i RS” osim da, kako je rekao, ne kažu „RS više ne postoji”.

„Uvek će oni biti krivci šta god da se dogodi. Kada nas optužuju da pravimo veliku Srbiju, a lažu, ćute svi kao zaliveni. Godinu i po dana od kako je počeo rat u Ukrajini objavili su hiljadu tekstova kako će Srbi da napadaju po regionu, kako će da prave veliku Srbiju i zarate sa svima. Sa kim smo zaratili? I za sve to ne postoji izvini. Za nas je nikad izvini”, rekao je Vučić.

On je dodao da na KiM nema nijednog ranjenog Albanca, ali da ima sedmorica ranjenih Srba, od toga dvoje dece.

„I ko je kriv? Ili obe strane ili Srbi”, naveo je Vučić i dodao da se to neće uskoro promeniti.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo