Ћирилица Latinica
08.11.2023.
Politika

Priština: Nema više kompromisa, nastavak dijaloga 16.novembra

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Naredni sastanak glavnih pregovarača u dijalogu Beograda i Prištine biće održan 16. novembra u Briselu, najavio je danas zamenik Albina Kurtija Besnik Bisljimi.

Bisljimi je na pres konferenciji rekao da je jedino što je dogovorio sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom da se sledeći sastanak održi 16. novembra u Briselu.

„Sledeći sastanak biće sledećeg četvrtka u Briselu. Ovo je jedini dogovor koji smo postigli“, rekao je on, preneo je „Kosovo onlajn“.

Kako je napomenuo, u Briselu više nema kompromisa.

„S tim je gotovo. Mi smo u fazi implementacije sporazuma, a ne pregovora. Kosovo insistira da se sporazumi implementiraju u potpunosti“, naglasio je Bisljimi.

Mali o napadima na Vukana: Ovo nije politička borba, ovo je vaša…
Lajčak je, pre dva dana, tokom posete Prištini, kazao da je sa Bisljimijem razgovarao o nerešenim pitanjima u vezi sa dijalogom i da je cilj posete bio da se postave temelji za naredni sastanak glavnih pregovarača, prenosi Sputnjik.

Ukazao je da je predložio dnevni red za taj susret, na kome će „fokus biti na postizanju trenutnog napretka u primeni Sporazuma i iznalaženju trajnih rešenja za izazovnu situaciju na severu“.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo