Ћирилица Latinica
05.09.2023.
Politika

Opozicija bi da blokira Skupštinu

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

U SKUPŠTINI Srbije danas se održava peto vanredno zasedanje, na kojem se razmatra 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su rebalans budžeta, izbor ministra privrede, akcize, penzijsko i invalidsko osiguranje, upravljanje privrednim društvima u vlasništvu Republike.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je, na zahtev 104 poslanika, sazvao peto vanredno zasedanje za danas, sa početkom u 10 časova.

Poslanici dela opozicije održali su, pola sata pred početak sednice, konferenciju za medije u holu parlamenta na kojoj su rekli da će blokirati rad današnje sednice Skupštine dok im se ne ispune zahtevi - održavanje vanrednih parlamentarnih i izbora u Beogradu.

Na koji način će blokirati rad Skupštine, nisu precizirali. Konferenciju su držali Miroslav Aleksić, Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Marinika Tepić, Zoran Lutovac...

Deo poslanika opozicije koji je zapretio neodgovornim ponašanjem na sednici Skupštine koja još nije ni počela, čini tek osminu parlamenta, odnosno u klupama ih ima ukupno 38.

Šta je danas na dnevnom redu u Skupštini ?

Na dnevnom redu je 25 tačaka, među kojima su predlog rebalansa budžeta za ovu godinu i izbor Slobodana Cvetkovića za ministra privrede.

Poslanici će na novoj sednici razmatrati i predlog izmena Zakona o akcizama i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o upravljanju privrednim društvima koja su u vlasništvu Republike.

Na dnevnom redu su i izmene zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, dualnom obrazovanju, prosvetnoj inspekciji, Nacionalnom okviru kvalifikacija i izmene Zakona o visokom obrazovanju.

Biće razmatrani i Predlog zakona o učešću civila u međunarodnim misijama i operacijama van granica Srbije, izmene Zakona o kulturi i Predlog zakona o filmskom i ostalom audiovizuelnom nasleđu, kao i više međunarodnih sporazuma.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo