Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Politika

Mandićevi zovu na objedinjavanje snaga: I Srpska Sparta pod trobojkama

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Širom Crne Gore danas su se zavijorile srpske trobojke povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Na zgradi Opštine Bijelo Polje danas je pored državne zastave istaknuta i srpska nacionalna zastava. Na mnogim javnim mestima širom ove doskora bratske države slične slike...

„Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je onaj trenutak kada treba da poručimo da će naša sloga biti poraz vragu. Ne prolaze iskušenja, izazovi, pritisci, i zato neprestano moramo raditi na našem jedinstvu, na povezivanju našeg naroda u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj, a posebno u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji“, kazao je poslanik Nove srpske demokratije i član koalicije Za budućnost Crne Gore Jovan Vučurović.

Istakao je da treba da budemo ponosni na svoju istoriju, tradiciju, pretke, na našu borbu za slobodu.

„A danas se naročito sjećamo onih naših div junaka sa Solunskog fronta, i njihovog najsjajnijeg juriša u slobodu i vječnost, kao i onih koji su na Mojkovcu dali primjer žrtve za svoj narod i omogućili vaskrs na Kajmakčalanu“, poručio je on.

Neka nas objedini srpska trobojka, od Prizrena do Nikšića, od Trebinja do Subotice, od Beograda do Banjaluke, i gdje god se koji Srbin nalazio.

Živjele Crna Gora, Srbija i Republika Srpska" - poruka je funkcionera ZBCG.

 

Danas je, podsetimo.  Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se kao državni praznik slavi od 2020. godine na osnovu dogovora rukovodstva Srbije i Republike Srpske (RS).

Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i RS u javnost je iznijeta poslije sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića  2020. godine sa rukovodstvom RS

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo