Ћирилица Latinica
31.03.2022.
Politika

Lideri Crnogoraca na Kosmetu: Podrška Vučiću i SNS, Đukanović ovde nije dobrodošao!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Crnogorska zajednica na Kosovu i Metohiji pozvala je danas Crnogorce iz pokrajine da na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji - glasaju za Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića.

"Crnogorska liberalna stranka Kosova (CLS) i Udruženje kosovskih Crnogoraca MATICA kao najmasovniji i jedini legitimni predstavnici crnogorske zajednice u pokrajini,  pozivaju svoje članstvo i simpatizere da na predstojećim parlamentarnim i predsedničkim izborima u Srbiji svoje poverenje poklone Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću" - navodi se u saopštenju dostavljenom portalu "Kosmet info".

U saopštenju koje potpisuju lideri ova dva crnogorska subjekta Radoman Doderović i Boban Filipović, ističe se nadalje sledeće:

"Mi, kosovsko-metohijski Crnogorci, kažu, nemamo rezervnu otadžbinu i nemamo rezervne položaje. Naša otadžbina je Srbija, a zavičaj naših predaka je srpska Crna Gora. Naš predsednik je Aleksandar Vučić i on je najbolji garant mira, stabilnosti i prosperiteta od kojih benefite imaju svi građani i državljani Srbije, među kojima smo i mi.

CLS i MATICA su u izbornoj kampanji inače sve svoje kapacitete stavili u funkciju promocije Srpske napredne stranke i predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, sa kojima će i crnogorska zajednica u južnoj pokrajini države Srbije dočekati bolje dane i preko potreban prosperitet".

Ujedno, Doderović i Filipović poručuju u ime crnogorske zajednice na KiM  da nedavno najavljena poseta predsednika Crne Gore Mila Đukanovića samoproglašenim institucijama tzv. Kosova nema podršku crnogorske zajednice u ovom delu Srbije.

"Đukanović nije dobrodošao među kosovsko-metohijske Crnogorce kojima je svojim izdajničkim i nečovečnim delovanjem naneo nesagledivu i nenadoknadivu štetu, po značaju veću i od same činjenice da su Albanci proterali 1999.godine više od 30 hiljada naših sunarodnika iz Metohije, dakle nacionalnih Crnogoraca" - zaključuje se u saopštenju Crnogorske liberalne stranke Kosova i Udruženja kosovskih Crnogoraca "Matica", koje potpisuju Radoman Doderović i Boban Filipović.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo