Ћирилица Latinica
09.04.2020.
Politika

Kurti Makronu: Ne može se formirati vlada u ovoj situaciji

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Vršilac dužnosti premijera privremenih institucija sistema u Prištini Aljbin Kurti razgovarao je telefonom sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i informisao ga o merama pokrajinske administracije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i političkoj situaciji nakon izglasavanja nepoverenja njegovoj Vladi.

Kurti je zahvalio predsedniku Makronu na podršci koju Francuska pruža pokrajini u borbi protiv kovid-19 i dodao da je borba protiv koronavirusa glavni prioritet pruivremenih institucija u Prištini.

Takođe je zahvalio na zajedničkoj izjavi Nemačke i Francuske povodom izglasavanja nepoverenja Vladi, napominjući da ovo nije bio trenutak za političku krizu.

Kurti je Makronu preneo svoj stav da tzv. Vlada Kosova ne može biti formirana bez raspisivanja izbora.

"Svaki pokušaj da se formira vlada u ovoj situaciji je neustavan", rekao je Kurti i dodoao da izbori trebaju biti održani nakon pandemije koronavirusa.

Makron i Kurti su razgovarali i o dijalogu Beograda i Prištine, a francuski predsednik je podržao nastavak dijaloga i ukidanje taksi i obećao da će povećati svoju ulogu i ulogu Francuske u tom procesu.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo