Ћирилица Latinica
15.09.2023.
Politika

Kostić: Srbiji potrebna nacionalna strategija za KiM

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsednik Vučić i aktuelna vlast treba bukvalno da shvate državni praznik nacionalnog jedinstva i da usvoje nacionalnu strategiju koja će imati jedini cilj, a to je jedinstvo i sloboda za sve Srbe na Kosovu i Metohiji, kaže jedan od čelnika stranke Dveri, Ivan Kostić.

"Na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave mi imamo okupiranu južnu srpsku pokrajinu u kojoj su Srbi svakim danom izloženi sve većim i većim maltretiranjima i ugrožavanjem osnovnih ljudskih prava. Za to vreme predsednik Vučić i dalje nastavlja pregovore u Briselu sa lažnim prištinskim institucijama na osnovu antiustavnog Briselskog sporazuma i francusko-nemačkog ultimatuma koji de fakto vodi priznanju lažne države Kosovo", kazao je Kostić.

On je kazao da aktuelna vlast poslednjih 11 godina nije učinila nijedan pozitivan korak u pogledu očuvanja preostalih atributa državnosti na Kosovu i Metohiji, već svakim danom, veli, sve više i više popušta pod pritiscima zapada i Prištine, jer je predaja Kosmeta jedina tačka pregovoranja sa Kurtijem.

"Vlast i predsednik Vučić treba što pre da shvate da je Srbiji prvenstveno potrebno jedinstvo pozicije i opozicije u Skupštini Srbije po pitanju odbacivanja francusko-nemačkog ultimatuma, a potom i snažna diplomatska inicijativa u Ujedinjenim nacijama da se zaštite interesi države Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.

Jedinstvo i slogu treba prvo mi da pokažemo na političkoj sceni Srbije, a potom će doći sloboda i srpska zastava u sva mesta na Balkanu gde žive Srbi" - kazao je funkcioner Dveri.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo