Ћирилица Latinica
17.04.2022.
Politika

Dimitrijević: Srbi u Metohiji su jedinstveno uz predsednika Vučića

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Iako je Socijalistička partija Srbije na nedavnim parlamentarnim i predsedničkim izborima pokazala snažnu dominaciju u Pećkom okrugu (obuhvata Peć, Klinu, Dečane, Istok i Đakovicu), prvi čovek partije Ivice Dačića u okrugu, Miloš Dimitrijević, za "Kosmet info" kaže da je ujedno demonstrirana i snažna podrška Aleksandru Vučiću kao predsedničkom kandidatu.

"Svi oni koji su glasali za SPS u našem okrugu na listiću za narodne poslanike ( a oni su bili najbrojniji) glas su poverili Aleksandru Vučiću kao predsedničkom kandidatu. Neki drugi to nisu učinili zbog dubokih podela i učestalih svađa unutar svojih frakcija, ali to nije naša stvar, mi smo disciplinovano i složno podržali predsednika Vučića i time potvrdili doslednost zbog koje u kontinuitetu i ostvarujemo dobre rezultate" - ističe Dimitrijević, podsećajući da su, zbog odluke Prištine da zabrani srpske izbore na Kosmetu, ovdašnji Srbi glasali u opštinama centralne Srbije uz administrativni prelaz.

Kako je naglasio, narod Metohije je jasno glasao da predsednik Srbije i dalje bude Aleksandar Vučić, a da na mesto premijera dođe Ivica Dačić.  To je, kaže, i najbolje rešenje za Srbiju, a naročito za Srbe na Kosmetu koji u ovoj dvojici lidera vide najveću garanciju za opstanak i bolji život našeg naroda u pokrajini.

Sagovornik našeg portala kaže da je vreme da se nakon izbora nastavi sa konkretnim aktivnostima na terenu za dobrobit preostalog srpskog življa u Metohiji.

Sa Vučićem na čelu možemo i više i bolje, a iskreno verujem da će prave blagodeti njegove vladavine srpski narod u Metohiji tek osetiti.

"Preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Goraždevcu, Osojanu i drugim delovima Metohije uveliko se sprovode projekti koji podrazumevaju ekonomsko osnaživanje seoskih domaćinstava kroz dodelu grantova u vidu opreme, stočnih grla i drugo. Realizuju se infrastrukturni projekti koji će omogućiti bolje uslove za obrazovanje i sport, ali i doprineti zapošljavanju građana. Da nije dobro osmišljene politike Aleksandra Vučića ništa od ovoga ne bi bilo moguće. Ne sumnjamo i njegove namere kada su i budući projekti koji će se ovde sprovoditi izdavajanjima iz budžeta Republike Srbije" - navodi Dimitrijević, koji je i predsednik Privremenog organa Opštine Peć.

On takođe napominje da očekuje da će se intenzivnijim ulaganjem u razvoj poljoprivrede i kroz otvaranje novih radnih mesta zaustaviti iseljavanje preostalih Srba iz ovog dela pokrajine, kao i da će se stvarati uslovi za povratak raseljenih, uprkos opstrukcijama koje dolaze iz Prištine i sa adresa međunarodnih "autoriteta".

 

I.Tomović

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo