Ћирилица Latinica
26.11.2023.
Politika

Dačić na centralnoj promociji poručio da je najbolje za Srbiju da on bude premijer

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da je u najboljem interesu Srbije da Aleksandar Vučić bude predsednik Srbije, a on premijer.

To je najbolje rešenje za političku stabilnost Srbije – ne zbog mene lično, nego zbog državnih i nacionalnih interesa, poručio je Dačić na konvenciji izborne liste „Ivica Dačić-premijer Srbije“.

Dačić je izjavio da su njegovi prioriteti i ciljevi zaštita suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, snažan ekonomski prosperitet i rast standarda građana, puna zaštita svih kojima je podrška društva nepohodna, jačanje ugleda i uloge Srbije u svetu, kao i negovanje solidarnosti i međusobnog poštovanja kao osnovnih, ali zapostavljenih vrednosti srpskog društva.

Kazao je da je pred građanima vreme koje traži iskustvo i stabilnost i da se nada da je kroz godine služenja stekao iskustvo koje će koristiti kako bi osigurao stabilnost otadžbine i dodao da uz vođstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njega kao premijera Srbija može mnogo.

„Ja hoću, ako narod tako bude hteo, da budem premijer snažne, stabilne i sigurne Srbije, zajedno možemo još bolje i moramo još više da uradimo nego ikada“, naveo je Dačić.

Kada je reč o zaštiti nacionalnih i državnih interesa, rekao je da pretnje po pitanju Kosova nikada nisu bile otvorenije i bezobraznije, kao i da nikada neće priznati nezavisnot Kosova, da neće biti kapitulacije.

 „Borićemo se tako da Srbi više ne stradaju, vreme je da naš narod bude mudar i da pobedi bez prolivanja krvi“, kazao je on.

 Dodao je i da je Republika Srpska i dalje glavni prioritet nacionalne politike te koalicije, da jesu za EU ali uz zaštitu državnih i nacionalnih interesa, kao i da će pažnju posvetiti tradiconalnim prijateljima Rusiji, Kini, Indiji, Egiptu, zemjama Africke unije i Latinske Amerike.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo