Ћирилица Latinica
07.04.2022.
Politika

Apsolutna dominacija SPS-a u Pećkom okrugu, veliko poverenje građana u rad Dimitrijevića

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Još jednom je Socijalistička partija Srbije među preostalim Srbima u Opštini Peć i Pećkom upravnom okrugu potvrdila svoju dominaciju. Ovoga puta, na upravo održanim srpskim parlamentarnim izborima, ubedljivije nego ikada.

Lista SPS-a koju je predvodio lider te partije Ivica Dačić dobila je 204 glasa, dok je lista SNS-a dbila 101 glas birača iz ove opštine koji su zbog zabrane održavanja izbora na samom Kosmetu od strane albanskih privremenih vlasti - glasali u centralnoj Srbiji.

SPS je trijumfovao i na nivou Pećkog upravnog okruga gde je zbirno osvojio 59 odsto glasova.

U toj partiji ne kriju da najveće zasluge za ovaj rezultat pripadaju Milošu Dimitrijeviću, predsedniku Privremenog organa Opštine Peć koji je ujedno i predsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije. Kažu da je ovo potvrda njegovog predanog danonoćnog rada za dobrobit srpske zajednice, ne samo u Goraždevcu gde je sedište Opštine Peć, već i u svim drugim krajevima u Metohiji gde žive preostali Srbi i drugi nealbanci.

Zanimljivo je da je osim u opštinama Peć, Klina i Istok (koje uz Đakovicu u Dečane pripadaju Pećkom okrugu), SPS rast ostvario i u Orahovcu, Kosovu Polju i drugim sredinama u pokrajini.

 I.Tomović

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo