Ћирилица Latinica
01.12.2019.
Свет

Рама о помоћи Србије након земљотреса: Хвала Вучићу!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Рама је током састанка са страним амбасадорима акредитованим у Албанији захвалио њиховим земљама на помоћи Албанији после земљотреса који су задесили ту земљу 26. новембра, преноси Тањуг.

"Не могу да пронађем речи којима бих исказао колико нам је значила та подршка...Било је бриљантно како су реаговали Вучић и Заев...да не помињем нашу браћу са Косова. Бриљантно", нагласио је Рама.

Он је захвалио на порукама подршке из Мађарске и Румуније, подсећајући да је румунски спасилачки тим у Албанију дошао самоиницијативно.

"Сјајно је видети како долазе људи из целе Европе, који никада нису крочили на тло Албаније, који нису имали никакво познавање албанског језика, као ни искуство у ризиковању сопствених живота за непознате особе", казао је албански премијер.

Рама је на подршци захвалио и САД, другим земљама Европе, папи Фрањи и Саудијској Арабији, истичући да се извињава ако је некога заборавио да помене.

Потрага и спасилачке операције за преживелима у земљотресу који је погодио Албанију званично је завршена, јер се верује да нема више тела у рушевинама.

Рама је раније саопштио да је страдало 50 особа у земљотресима, од којих је најјачи био 6,4 степена по Рихтеру.

Како је навео, око 2.000 људи је повређено.

Рама је рекао да прелиминарне процене показују да је око 900 зграда у Драчу и више од 1.465 у Тирани озбиљно оштећено.

Занимљиво је да је Рама прећутао помоћ Црне Горе, која је непосредно након земљотреса послала своја два министра (Кемала Храповића и Мелвудина Нухоџића) у Драч и Туман, као и већу количину неопходне помоћи, заједно са људством.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо