Ћирилица Latinica
17.09.2019.
Политика

Црногорци са Космета подржали Српску листу

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Црногорска либерална странка и Удружење косовских Црногораца „Матица“ позвали су своје чланове и симпатизере да масовно изађу на предстојеће парламантарне изборе на Космету 6. октобра и свој глас дају Српској листи и њеним кандидатима.

„Дио смо Српске листе, јер је Космет и српски и црногорски.

Исти нам је језик, црква и вјера, једно те исто смо били увијек кроз историју, и желимо да тако остане. Исте нас муке и неправде нападају кроз историју само зато што свједочимо истину и што упркос дејству свих сила безумља опстајемо и остајемо на нашем светом Косову и Метохији, и истарајаво у опредјељењу да Космет остане у нашој Србији“ – стоји у саопштењу ЦЛС Косова и УКЦ „Матица“.

Наглашавају да предсједник Србије Александар Вучић има неподијељену подршку косовских Црногораца и његова политика јединства и слоге је, веле, управо на фону основних програмских начела Црногорске либералне странке и Удружења косовских Црногораца „Матица“, изворних црногорских субјеката који дјелују на КиМ, са сједиштима у Косову Пољу.

У име косовских Црногораца, ова два субјекта су и овом приликом позивала власт у Подгорици, „да слиједећи позитивне примјере бројних других држава свијета, преиспита одлуку о признању лажне државе Косово* „.


„Непромишљено и злонамјерно признање нечега што суштински не постоји, само је нанијело додатну, ненадокнадиву штету и тако малобројним косовским и метохијским Црногорцима. Црногорци су, захваљујући том признању народ који тзв. Устав Косова не препознаје, па тиме у формално-правном смислу и не постоје у овој покрајини државе Србије“ – закључује се у саопштењу које потписују предсједник ЦЛС-а Радоман Додеровић и челник УКЦ „Матица“ Бобан Филиповић. 

ЦЛС и "Матица" су две највеће асоцијације које окупљају косметске Црногорце и у континуитету пружају подршку политици очувања територијалног интегритета државе Србије, за разлику од других, додуше минорних црногорских странака и удружења у покрајини.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо