Ћирилица Latinica
17.06.2019.
Политика

Црногорци са КиМ поручили Милу: Остави на миру нашу Цркву и повуци признање Косова

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Из Косова Поља, гдје је сједиште Црногорске либералне странке Косова (ЦЛС), данас је црногорским властима  упућен апел у име Црногораца из јужне покрајине, којим се тражи одустајање од усвајања предлога Закона којим се намјерава отети  имовина Српске православне цркве у Црној  Гори.

Вјерујемо да је велика већина вас, посланика Скупштине Црне Горе свету тајну крштења примило управо у храмовима наше једине и недјељиве Српске православне цркве, јер друге цркве православне у нашој постојбини Црној Гори нема, нити је може бити.

Од нас, преосталих Црногораца на Косову и Метохији, али ни од оних који су прогнани прије двије деценије из овог дијела Србије, немате подршку за такву одлуку коју вам намеће декларисани атеиста Мило Ђукановић, који се дрзнуо да пљуне на своје претке и навуче проклетство на себе и потомоство. Позивамо вас да не будете пуке марионете и следбеници безбожника, и да одбијете послушност и сервилност избезумљеном предсједнику државе који је свјестан свога скорог политичког краја“ – стоји у апелу црногорским посланицима, који потписује предсједник Црногорске либералне странке Косова Радоман Додеровић.

У исто вријеме, Додеровић у име косовско – метохијских Црногораца позива Владу Црне Горе да, како је рекао, слиједећи позитивне примјере држава које повлаче одлуке о признању Косова и сама то учини, и тиме исправи историјску неправду и властиту бруку учињену не само на штету Србије, већ и на велику штету  Црне Горе и њене суштине.

Додеровић је нагласио да Црногорци који живе на Косову и Метохији не признају, како истиче, лажну државу Косово, нити привремене албанске институције у Приштини признају постојање Црногораца у покрајини.

„Зато, не постоји ниједан рационални разлог да Црна Гора признаје творевину створену на етничком чишћењу Црногораца и затирању њиховог идентитета“ – подвукао је Додеровић, уз подсјећање да  свега 3 одсто од око 60 хиљада Црногорца (колико је их је било прије прогона 1999. у покрајини) данас живи на Косову и Метохији.

Лидер ЦЛС-а је закључио да Црногорци и Срби имају заједничку историју, исту традицију, и, како је навео, свакако заједничку Светосавску - Српску православну цркву.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо