Ћирилица Latinica
03.06.2019.
Политика

УНМИК да настави мандат у складу са Резолуцијом 1244

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас специјалног представника генералног секретара УН и шефа УНМИК-а Захира Танина, у склопу његове редовне посете Београду, пред предстојећу седницу СБ УН, која ће бити одржана 10. јуна у Њујорку.
 
Дачић је указао на значај континуираног разматрања ситуације на Космету на седницама Савета безбедности, односно на важност присуства Мисије УН-а у покрајини, посебно имајући у виду недавна дешавања на Космету.

У разговору је изнета забринутост поводом сложене политичке и безбедносне ситуације на Косову и Метохији, са фокусом на последњи упад косовских специјалаца на север Косова и непримерену употребу силе, не само над српским народом, већ и над припадницима особља Мисије УН.

Том приликом је изнето очекивање да ће Мисија и у наредном периоду наставити са спровођењем свог мандата у складу са Резолуцијом СБ УН 1244.

Такође је оцењено да предстојећа седница Савета безбедности, односно Извештај који ће генерални секретар УН-а том приликом поднети о раду УНМИК-а, представља прилику за разматрање свих проблема који постоје на Косову и Метохији.

Предстојећа седница ће уједно представљати прилику и за осврт на примену Резолуције 1244, двадесет година након њеног усвајања, с чим се Танин сагласио, указујући на важност даљег улагања напора у изналажење решења за питање Космета.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо