Ћирилица Latinica
06.11.2023.
Политика

Српска демократија нова странка на северу Космета

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У Косовској Митровици синоћ је одржана Оснивачка скупштина странке Срспка демократија. Како је саопштено, досадашња Грађанска иницијатива „Српски опстанак“ транформисаће се у политичку партију која ће се звати Српска демократија.

Вољом делегата Скупштине за председника странке изабран је досадашњи предводник ГИ „Српки опстанак“ – Александар Арсенијевић.

„Уз подршку народа, одлучили смо да збијемо редове и изборимо се за живот достојан човека. Ово је почетак бескомпромисне борбе за људска, политичка, социјална и економска права грађанки и грађана“, поручено је из ове партије у оснивању.

За чланове председништва „Српске демократије“, поред Арсенијевића, изабрани су Иван Орловић, Валентина Ђерковић, Маринко Анђелковић и Стефан Вељковић.

„На оснивачкој скупштини усвојени су и Статут и Програм Српске демократије, који ће ускоро бити доступни на нашем веб-сајту српскадемократија.орг – заједно са биографијама чланова Председништва“, наводи се у саопштењу.

Напомињу да су изабрана и три члана Надзорног одбора, као и генерални секретар странке.

Оснивачка скупштина Српске демократија представља и последњи корак пред званичну регистрацију странке, наводе оснивачи у саопштењу.

Како су истакли, у наредним данима, наводе, очекују позитиван одговор Централне изборне комисије (ЦИК) за званичну потврду политичке партије под називом Српска демократија.

„Позивамо грађанке и грађане да нам се придруже у бескомпромисној борби за голи опстанак и бољитак животних услова у српским срединама“, поручују из „Српске демократије“.

 

Формирањем овог политичког субјекта, Српска листа је добила конкуренцију, нарочито на северу покрајине, где је њен утицај, по укупном суду јавности, значајно пољуљан пре свега захваљујући деловању бившег председника Горана Ракића, који не ужива никакав углед међу српским становништвом у покрајини.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо