Ћирилица Latinica
04.12.2019.
Политика

Путин и Вучић из Сочија: Русија пресуђује да Космет остане у Србији

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Председник Александар Вучић изразио је синоћ уверење, уочи састанка са руским председником Владимиром Путином, да може да очекује значајну подршку Путина Србији, као и да ће поново упутити позив шефу руске државе да посети Србију.

Вучић је у изјави за ТВ Пинк рекао да је Путин искрени пријатељ Србије, и да никада не смемо да заборавимо шта је он урадио за Србију 2015. године када нас је спасао геноцидног жига на челу многострадалног српског народа.

 "И не само тада. Увек је подржавао интегритет Србије и њено независно и самостално одлучивање, и верујем да и сутра можемо да очекујемо значајну и велику подршку Путина за нашу земљу", рекао је Вучић.

Он је приметио да је, када је пре шест година, када је први пут као први потпредседник Владе Србије разговарао са Путином, то био разговор о дуговима, које су оставиле претходне власти према Русији, док Србија данас Русији не дугује ништа.

Тада је, каже, и Путин био љут, а и други су осећали да могу да покажу љутњу због наших дугова.

"Данас не дугујемо ништа, већ разговарамо о сарадњи која је добра, због које смо неретко нападани на Западу. Али, ми мислимо да бити пријатељ значи да то будете када је тешко, а не само када је лако", рекао је Вучић.

Он је додао да је поносан на однос Србије према Русији и задовољан због односа Русије према Србији.

Поновио је да ће са Путином разговарати и о политичким и о економским темама, односу Београда и Приштине, али и о целом региону и новим балканским иницијативама, те да жели да чује и како руски председник очцењује ситуацију у свету и каква је руска позиција према САД, ЕУ.

Такође, додао је да ће бити речи и о заједничким пројектима на модернизацији железничке мреже у Србији.

Указао је да постоји могући проблем са гасом, јер не знамо какав је бити коначан резултат преговора Русије и Украјине, а у том чекању, ми ни криви, ни дужни можемо да страдамо, јер још није готов "турски ток".

Србија је, истиче, урадила све што је до ње што се тиче гасовода.

"Не смемо да гасимо нашу производњу. Хоћемо да проширимо наш гас, а не да спуштамо наш гас и индустрију. Решаваћемо и то сутра на ручку са Путином - рекао је Вучић.

Навео је да је следећи корак, када је реч о војсци, стварање система мобилне, покретне, модерн, брзе и добро опремљене веште армије, која може да спречи у сваком тренутку агресију много снажнијих непријателај на Србију.

"По питању оружја, нисмо инфериорни у односу на било кога ко би могао да има било какву претензију према Србији. Били смо инфериорни пре пет година, данас можда нисмо доминантни, али смо далеко од инфериорног", рекао је Вучић.

Председник Србије је истакао да је политика наше земље добра и одговорна и да и због тога постоје напади са различитих страна.

"Сви напади довољно говоре колико је наша политика одговорна, осмишљена и пажљива и ставља Србију у центар пажње и колико водимо рачуна о својим интересима", рекао је Вучић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо