Ћирилица Latinica
08.11.2023.
Политика

Приштина: Нема више компромиса, наставак дијалога 16.новембра

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Наредни састанак главних преговарача у дијалогу Београда и Приштине биће одржан 16. новембра у Бриселу, најавио је данас заменик Албина Куртија Бесник Бисљими.

Бисљими је на прес конференцији рекао да је једино што је договорио са изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком да се следећи састанак одржи 16. новембра у Бриселу.

„Следећи састанак биће следећег четвртка у Бриселу. Ово је једини договор који смо постигли“, рекао је он, пренео је „Косово онлајн“.

Како је напоменуо, у Бриселу више нема компромиса.

„С тим је готово. Ми смо у фази имплементације споразума, а не преговора. Косово инсистира да се споразуми имплементирају у потпуности“, нагласио је Бисљими.

Мали о нападима на Вукана: Ово није политичка борба, ово је ваша…
Лајчак је, пре два дана, током посете Приштини, казао да је са Бисљимијем разговарао о нерешеним питањима у вези са дијалогом и да је циљ посете био да се поставе темељи за наредни састанак главних преговарача, преноси Спутњик.

Указао је да је предложио дневни ред за тај сусрет, на коме ће „фокус бити на постизању тренутног напретка у примени Споразума и изналажењу трајних решења за изазовну ситуацију на северу“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо