Ћирилица Latinica
05.11.2021.
Политика

Петковић: Курти се не одриче фашистичке идеологије

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Идеолошки кентаур Аљбин Курти успео је да помири своју марксистичко-лењинистичку прошлост са великоалбанским фашистичким програмима својих предака, и забрињавајуће је то што је простор за интервју добио у једном угледном британском политичком медију, поручио је директор Канцеларије за КиМ др Петар Петковић.

У изјави за медије Петковић наводи да је Аљбин Курти (и то свет мора да схвати), опасан човек, "а његов чудан унутрашњи свет није само феномен по себи, већ је и озбиљна безбедносна претња, и уместо што му се поклања простор за фантазмагорије и тираде против Србије, ваљало би да сви обрате пажњу на Куртијево понашање пре него што начини озбиљну штету".

"Апсурдно је да Србију са Немачком између два рата пореди припадник народа који је имао сопствену СС дивизију „Скендербег“, те фашистичку милицију Бали комбетар, и чије је национално питање у Другом светском рату решавано управо кроз фашистички концепт Велике Албаније, којем је Курти и данас слепо привржен.

Куртијево фалсификовање историје је увредљиво за све жртве фашизма и нацизма страдале од ножа албанских шовиниста у Другом светском рату, а жртве су били највише Срби.

Невероватно је да Куртијев фалсификаторски монолог није наишао на потпитања и да није био суочен са чињеницама које злонамерно прећуткује.

Курти и његови идеолошки следбеници, као што би сада да кажу да су Високи Дечани албански, тако и лажу и сакривају фашистичке основе своје идеологије, јер, као људи прошлости, нису кадри да се отргну из етноцентричног, племенског поимања живота и света.

Међутим, и Албанци на Косову и Метохији полако схватају да је Курти авет прошлости, што потврђују и резултати недавно одржаних локалних избора, али то изгледа и даље не схватају они на Западу који га промовишу као демократу и миротворца, иако све чињенице говоре супротно.

Кад смо већ у сфери историјских паралела, нико у региону не личи на нацистичке јуришнике из међуратног времена колико такозване специјалне јединице „косовске“ полиције, које систематски раде на застрашивању и терорисању голоруког српског народа у нашој јужној покрајини"- навео је Петковић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо