Ћирилица Latinica
09.04.2020.
Политика

Курти Макрону: Не може се формирати влада у овој ситуацији

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Вршилац дужности премијера привремених институција система у Приштини Аљбин Курти разговарао је телефоном са председником Француске Емануелом Макроном и информисао га о мерама покрајинске администрације у циљу спречавања ширења коронавируса и политичкој ситуацији након изгласавања неповерења његовој Влади.

Курти је захвалио председнику Макрону на подршци коју Француска пружа покрајини у борби против ковид-19 и додао да је борба против коронавируса главни приоритет пруивремених институција у Приштини.

Такође је захвалио на заједничкој изјави Немачке и Француске поводом изгласавања неповерења Влади, напомињући да ово није био тренутак за политичку кризу.

Курти је Макрону пренео свој став да тзв. Влада Косова не може бити формирана без расписивања избора.

"Сваки покушај да се формира влада у овој ситуацији је неуставан", рекао је Курти и додоао да избори требају бити одржани након пандемије коронавируса.

Макрон и Курти су разговарали и о дијалогу Београда и Приштине, а француски председник је подржао наставак дијалога и укидање такси и обећао да ће повећати своју улогу и улогу Француске у том процесу.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо