Ћирилица Latinica
02.11.2019.
Политика

Курти и Тачи имају српске пасоше

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Вљора Читаку није једина албанска политичарка са Космета која се није одрекла српског пасоша, иако себе не сматра држављанком Србије, а пасош Србије имају Хашим Тачи, Аљбин Курти, Кадри Весељи, Вјолца Османи, пише Блиц.

Према наводима овог листа, отпуст нису тражили ни други заговорници независног Косова - главни кандидати за премијера у будућој тзв. косовској влади Вјолца Османи и Аљбин Курти, као ни председник Хашим Тачи, те председник тзв. косовског парламента, злогласни терориста "ОВК" Кадри Весељи.

Блиц, наводи да није успео да дође до података везаних за бившег премијера Рамуша Харадинаја и бившег министра спољних послова Беџета Пацолија, али се претпоставља да је ситуација и с њима слична.

Који је разлог што се албански политичари нису одјавили није познато, али је симптоматично да не признају неку државу, али имају њене папире, наводи лист.

Извор Блица из Министарства спољних послова каже да је ситуација прилично конфузна и да постоји разлог зашто се Албанци не одричу држављанства Србије.

"Срби на Космета аплицирају за пасоше у Координационој управи МУП-а за КиМ у Љермонтовој, и с тим пасошем без виза не могу да путују у земље ЕУ. С друге стране, ако Албанац у нашој амбасади у Словенији на пример, извади српске папире, њему визе за путовање у ЕУ нису потребне, наводи саговорник Блица и додаје да је то можда разлог зашто Албанци задржавају папире Србије.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо