Ћирилица Latinica
26.12.2023.
Политика

Захарова: Добро је познато колико Запад "воли" Србију и шта јој мисли

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

КОЛЕКТИВНИ Запад је Србији поставио строги услов – да бира: или са њим или са Русијом, рекла је у интервјуу за РТ Марија Захарова, званична представница руског Министарства спољних послова, коментаришући протесте у Србији.

Према њеним речима, Београд је био пред тешким избором, није му било дозвољено да комбинује развојне путеве у складу са националним интересима српског народа.

- И последње измене – чини ми се да генерално звуче као ултиматум: шта год, само не са Русијом - рекла је Захарова.


- Србија је одувек знала да је Русија кроз историју никада није остављала на цедилу, а то важи чак и за оне тренутке када нам је самима било, најблаже речено, лоше - истакла је она.

Она је подсетила какву "љубав" гаји Запад према Русији.

- Ми из новије историје знамо колико Запад воли Србију. Толико воли да је спреман да бомбардује престоницу. Не само да бомбардује, већ користи гранате са осиромашеним уранијумом против цивила, жена и деце - додао је представник руског Министарства спољних послова.

Она је подсетила да се Запад лако обрачунава са онима који се не ослањају на своје националне интересе, "који немају снаге да им се одупру“.

Истовремено, истакла је да у Србији постоје државници и политичари који су спремни да пруже отпор и ставе интересе свог народа изнад „празних” обећања које даје Запад.

Захарова је истакла да су се скупови у Србији претворили у погроме и реалну претњу „не само за власт, већ и за локално становништво“, пренео је Спутњик.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо