Ћирилица Latinica
15.07.2019.
Политика

Дачић: Макрон да покаже право лице, доста смо толерисали Албанцима

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Ако нас Француска сматра правим партнером, неће тражити нешто што не желимо. Зато се надам да ће предсједник Макрон прекинути ово игру и дати нам увјеравање да ће ова мучна и срамотна епизода бити ускоро окончана", казао је Дачић

***************************************************************
 
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изразио је наду да ће француски предсједник Емануел Макрон „прекинути игру“ Приштине око такса на српске производе.

„Не може нико да ме убиједи да западна Европа, чија је Француска један од лидера, као и САД, који су Приштину толико задужили својим залагањем за независност Косова, не могу да натјерају (Рамуша) Харадинаја да већ осам мјесеци укине једну срамну административну одлуку, због које стоји најважније балканско политичко питање“, казао је Дачић за „Блиц“ уочи посјете француског председника Србији.

Он је напоменуо да Србија никада ни са једне адресе није добила увјерљив одговор откуда та немоћ.

„Зато се надам да ће предсједник Макрон прекинути ово игру и дати нам увјеравање да ће ова мучна и срамотна епизода бити ускоро окончана“, каза је Дачић.

Дачић је изјавио да је долазак предсједника Француске у Србију једна је од најважнијих посјета страних државника у последњој деценији.

„Ми јој придајемо велики значај, јер од ње имамо велика очекивања“, казао је Дачић.

Он је истакао и да не очекује да ће Француска извршити притисак на Србију да призна Косово.

„Француска веома озбиљно третира односе са Србијом и тако нешто било би у нескладу са таквим третманом јер је наша позиција око КиМ јасна и чврста. Ако нас заиста сматрају правим партнером на Балкану, како кажу, онда од нас неће тражити да урадимо нешто што не желимо и што не можемо“, казао је Дачић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо