Ћирилица Latinica
03.11.2021.
Политика

Дачић и Кривокапић: Добри економски односи Црне Горе и Србије

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Црна Гора и Република Србија имају одличне економске односе, на темељу којих могу надграђивати међусобну сарадњу у свим областима од обостраног интереса, закључено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића са предсједником Народне скупштине Републике Србије Ивицом Дачићем.

Из Владе је саопштено да је Кривокапић изразио захвалност Дачићу на топлом пријему и истакао значај сарадње два парламента на плану европских интеграција, те у том контексту поздравио препоруку Европске комисије о отварању два нова кластера у приступним преговорима са Србијом.

 „Црна Гора ће, и у наредном периоду, бити конструктиван партнер у остваривању заједничког интеграцијског циља. Из наше перспективе интеграција земаља Западног Балкана у ЕУ нема алтернативу, и увјерени смо да снажење сигурности и безбједности региона представља кључни предуслов нашег даљег напретка у интеграционом процесу“, казао је Кривокапић.

Дачић је, како се наводи, захвалио предсједнику Владе на посјети Београду и нагласио да Србија нема ближу државу од Црне Горе, и да ту чињеницу треба преточити у компаративну предност, када су у питању међудржавни односи Црне Горе и Србије.

"Током разговора потенцирана је важност историјских веза и заједничке европске перспективе Црне Горе и Србије. Састанак је завршен у увјерењу да ће односи између двије државе у будућности бити узорни примјер добросусједске сарадње", пише у саопштењу.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо