Ћирилица Latinica
11.06.2019.
Политика

Дачић Албанцима на Ист риверу: Нема вам ни трагова у историји Космета, живите у Србији!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Било је веома бурно после јучерашње седнице Савета безбедности УН у Њујорку, а расправа амбасадорке тзв. Косова Вљоре Читаку и шефа српске дипломатије Ивице Дачића настављена је у сали на Ист риверу.

Револтиран њеном изјавом да је у случају Србије и тзв. Косова реч о деколонијализацији, Дачић је пришао Вљори Читаку, по завршетку седнице и јасно и гласно поручио, на српском који она одлично говори и разуме, да је то највећа глупост на свету.

"Деколонизација, то је највећа глупост... Ајде бре, свирјате к.... Глупи сте колико сте тешки" - орила се сала у којој се оџавају седнице СБ УН од Дачићевих речи.

Дачић је подсјетио током наступа на седници СБ и да је Призрен прва престоница Србије, наводећи да Албанаца нема ни у траговима на простору Косова и Метохије кроз историју.

Догађај је својим телефоном снимио самозвани шеф дипломатије тзв. Косова Беџет Пацоли, који је снимак поставио на свој Твитер, а колико је био бесан због лекције коју је Дачић очитао Читаку најбоље говоре његове увреде на рачун Ивице Дачића.

"Какав идиот", понављао је Пацоли.

Дачић је о деколонизацији коју је помињала Читаку говорио и за РТС.

"Колико неко треба да нема стида да у СБ пред великим колонијалним силама које су имале своје колоније широм света, и пред афричким, јужноамеричким и азијским земљама које су се ослобађале од колонијализма користите један такав израз, а да вас није срамота, то је чист безобразлук"- рекао је Дачић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо