Ћирилица Latinica
16.05.2022.
Политика

Вучић честитао Орбану

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је данас Виктору Орбану на поновном избору за предсједника мађарске Владе.

Вучић је у честитки навео да повјерење грађана увијек представља највећу част и најтежу одговорност, „а у тешким временима захтјева управо ону врсту посвећености, одлучности и државничке мудрости коју је, каже, Орбан и до сада показивао и које су свима данас потребне више него икад прије“.

– Увјерен сам да ће Мађарска наставити сигурним путем свеобухватног напретка, упркос бројним изазовима које нам будућност доноси. На том путу, Србија ће, као и до сада, остати поуздан, вјеран и искрен партнер Твоје земље и Твог народа. Наставићемо да се боримо за заједничке вриједности и интересе Србије и Мађарске и наших народа, као и да заједнички радимо на још бољим и чвршћим везама. Као и до сада, посебну пажњу ћемо посвећивати нашим мањинама, јер иако нас дијели граница, управо људи са обије стране представљају најчвршћи мост између наших земаља – поручио је Вучић и додао:

– Поново користим прилику да се захвалим Теби и Твојој Влади за отворену подршку Србији на европском путу у временима када многи то нису смјели, а ни хтјели да покажу. Унапред се радујем нашем следећем састанку на којем ћемо, уверен сам у то, заједнички поставити још јаче темеље за бројне будуће пројекте на добробит свих наших грађана. Упућујем Ти још једном искрене честитке на поновном избору уз најбоље жеље за добро здравље, као и личну и државничку срећу – навео је Вучић у честитки мађарском премијеру.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо