Ћирилица Latinica
31.05.2022.
Политика

Вучић положио заклетву: Не дамо Косово и Метохију!!!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Говорио је Вучић и о западном лицемерју и о томе да је Србија непоколобљиво опредељена за Европу. 

Председник Србије Александар Вучић положио је данас заклетву у Скупштини Србије.
Њега је дочекало неколико стотина грађана са Косова и Метохије. Захвалио им се Вучић топлим речима, обећао им да ће чувати мир, стабилност и Косово и Метохију и нагласио да је победио оне друге на изборима 3. априла са разликом од преко 1,5 милиона гласова.

Онда је ушао у Скупштину где га је дочекао председник распуштене Скупштине Ивица Дачић и одвео у скупштинску салу где га је дочекао громогласни аплауз. 

 

Изговорио је председник речи заклетве држећи руку на малом Уставу и великом Мирослављевом јевађељу, изговорио "тако ми Бог помогао“ и прекрстио се.

Посебно место добио је сукоб у Украјини: назвао га је председник "прекретницом“, осудио што је Русија повредила њен територијални интегритет али и нагласио да је Запад то исто чинио на десетине пута, да је и нама, Србима, отимао и још увек отима нашу, српску, територију, те да су зато лицемери. Када је Вучић споменуо ничим изазвано бомбардовање 1999. проломио се посебно громки аплауз.

Али, код нас у Србији, без обзира на све над нама почињене неправде, су добродошли и Достојевски и Шекспир и Гете и Хемингвеј, рекао је Вучић, то јест, Србија је отворена и неутрална земља.

 

Говорио је и међународном праву, територијалном интегритету, западњачком лицемерју, па у истом даху о најбољим односима које морамо да имамо са западним партнерима, о зацементираном европском путу...

 

.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо