Ћирилица Latinica
13.04.2020.
Region

Mitropolit Amfilohije održao čas iz veronauke Đukanovićevim policajcima

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nakon redovne službe na Zlatici mitropolit Amfilohije je održao čas veronauke u stanici policije na njihovo insistiranje.

Ovim ironičnim rečima otac Gojko Perović, rektor Bogoslovije sa Cetinja potvrdio je da je juče  crnogorska policija privela mitropolita Amfilohija na informativni razgovor, prenosi Sputnjik.

„Privođenje mitropolita Amfilohija na informativni razgovor je za svaku osudu. Nije nam jasno po kojim aršinima postupa crnogorska policija, i da li ih uopšte ima. Dok se na drugim javnim mestima ovih dana, ispred pekara, na pijacama i gradilištima okuplja puno veći broj građana nego ispred pravoslavnih hramova ( jer mi sveštenici poštujemo propise i ne pozivamo narod ) policija privodi mitropolita zbog službe na Zlatici koja je služena samo sa sveštenicima i pojcima. Ne želimo da dižemo tenzije. Ovo je nečuveno“, rekao je o. Perović.

Kako je naglasio, umesto dijaloga i dogovora koji SPC traži od početka ovih vanrednih mera, došlo se do privođenja čoveka sa najpoštovanijim zvanjem među crnogorskim građanstvom.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo