Ћирилица Latinica
22.12.2023.
Region

Crna Gora: Dojave o bombama u školama

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Nova serija prijetnji bombaškim napadima nastavljena je i jutros u pojedinim podgoričkim školama.

Dojava o bombi, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija stigla je u škole „Pavle Rovinski“, „Milorad Musa Burzan“, „Sutjeska“, „Štampar Makarije“, „Marko Miljanov“ i „Radojica Perović“.

U međuvremenu Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obaviješteno je da je mejl prijeteće sadržine stigao i na adrese JU OŠ „Vuko Jovović“ u Danilovgradu i JU OŠ „Srbija“ u Baru.

 U skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija nastava u tim školama danas će biti održana onlajn.

„Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgorica i blagovremeno ćemo obavještavati javnost o svemu. Preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike“, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Ističu da, razumijevajući uznemirenost roditelja i cjelokupne javnosti, policijski timovi preduzimaju mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti.

Milica Nišavić iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija kazala je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti da će školama preporučiti smo da organizuju onlajn nastavu kako djeca kasnije ne bi nadoknađivala nastavu.

„Preduzimamo što je moguće, policija je obaviještena. Ovo ne remeti samo obrazovni proces, već i društvo u cjelini“, rekla je Nišavić.

Izvor: Vijesti

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo