Ћирилица Latinica
26.12.2023.
Politika

Zaharova: Dobro je poznato koliko Zapad "voli" Srbiju i šta joj misli

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

KOLEKTIVNI Zapad je Srbiji postavio strogi uslov – da bira: ili sa njim ili sa Rusijom, rekla je u intervjuu za RT Marija Zaharova, zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova, komentarišući proteste u Srbiji.

Prema njenim rečima, Beograd je bio pred teškim izborom, nije mu bilo dozvoljeno da kombinuje razvojne puteve u skladu sa nacionalnim interesima srpskog naroda.

- I poslednje izmene – čini mi se da generalno zvuče kao ultimatum: šta god, samo ne sa Rusijom - rekla je Zaharova.


- Srbija je oduvek znala da je Rusija kroz istoriju nikada nije ostavljala na cedilu, a to važi čak i za one trenutke kada nam je samima bilo, najblaže rečeno, loše - istakla je ona.

Ona je podsetila kakvu "ljubav" gaji Zapad prema Rusiji.

- Mi iz novije istorije znamo koliko Zapad voli Srbiju. Toliko voli da je spreman da bombarduje prestonicu. Ne samo da bombarduje, već koristi granate sa osiromašenim uranijumom protiv civila, žena i dece - dodao je predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je podsetila da se Zapad lako obračunava sa onima koji se ne oslanjaju na svoje nacionalne interese, "koji nemaju snage da im se odupru“.

Istovremeno, istakla je da u Srbiji postoje državnici i političari koji su spremni da pruže otpor i stave interese svog naroda iznad „praznih” obećanja koje daje Zapad.

Zaharova je istakla da su se skupovi u Srbiji pretvorili u pogrome i realnu pretnju „ne samo za vlast, već i za lokalno stanovništvo“, preneo je Sputnjik.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo