Ћирилица Latinica
03.06.2019.
Politika

Dačić: Milo o Badinteru kao kurva o poštenju

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Komentarišući ponovljenu izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da je rešenje u Badinterovoj formuli, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je izrazio saglasnost s tim stavom, ali i nevericu da takav stav iznosi upravo predsednik Crne Gore, koja je priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova *.

"Ne mogu da verujem da se predsednik Republike Crne Gore ne seća da je Badinter govorio o granicama republika, a ne o granicama pokrajina. Samo, nemojte sada kad ste prekršili Badinterovu formulu, da govorite o tome da ne mogu da se menjaju neke granice koje nikad nisu bile međunarodno priznate, već su to administrativne granice između centralne Srbije i autonomnih pokrajina", rekao je Dačić

On je večeras podvukao da sever Kosova i Metohije ne može pod suverenitet Prištine, navodeći da veruje da će pitanje pokrajine biti rešeno ako se međunarodna zajednica složi oko toga da ga treba rešiti.

"Sever Kosova ne može pod suverenitet Prištine i to je kraj", rekao je Dačić u emisiji "Stav" televizije O2 i podsetio da on o tome govori desetak godina, jer, kako kaže, zna da je to jedino konkretno rešenje koje ne izaziva probleme.

"Ako se međunarodna zajednica složi oko toga da pitanje Kosova treba zatvoriti kao problem koji generira stalnu nestabilnost, mislim da će to pitanje biti rešeno", smatra Dačić, ali ističe da je problem u tome što delovi međunarodne zajednice nisu saglasni oko toga.

Šef diplomatije navodi da se tu ne radi o odnosu Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, već o odnosu evropskih partnera i SAD.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo