Ћирилица Latinica
17.06.2019.
Politika

Crnogorci sa KiM poručili Milu: Ostavi na miru našu Crkvu i povuci priznanje Kosova

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Iz Kosova Polja, gdje je sjedište Crnogorske liberalne stranke Kosova (CLS), danas je crnogorskim vlastima  upućen apel u ime Crnogoraca iz južne pokrajine, kojim se traži odustajanje od usvajanja predloga Zakona kojim se namjerava oteti  imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj  Gori.

Vjerujemo da je velika većina vas, poslanika Skupštine Crne Gore svetu tajnu krštenja primilo upravo u hramovima naše jedine i nedjeljive Srpske pravoslavne crkve, jer druge crkve pravoslavne u našoj postojbini Crnoj Gori nema, niti je može biti.

Od nas, preostalih Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, ali ni od onih koji su prognani prije dvije decenije iz ovog dijela Srbije, nemate podršku za takvu odluku koju vam nameće deklarisani ateista Milo Đukanović, koji se drznuo da pljune na svoje pretke i navuče prokletstvo na sebe i potomostvo. Pozivamo vas da ne budete puke marionete i sledbenici bezbožnika, i da odbijete poslušnost i servilnost izbezumljenom predsjedniku države koji je svjestan svoga skorog političkog kraja“ – stoji u apelu crnogorskim poslanicima, koji potpisuje predsjednik Crnogorske liberalne stranke Kosova Radoman Doderović.

U isto vrijeme, Doderović u ime kosovsko – metohijskih Crnogoraca poziva Vladu Crne Gore da, kako je rekao, slijedeći pozitivne primjere država koje povlače odluke o priznanju Kosova i sama to učini, i time ispravi istorijsku nepravdu i vlastitu bruku učinjenu ne samo na štetu Srbije, već i na veliku štetu  Crne Gore i njene suštine.

Doderović je naglasio da Crnogorci koji žive na Kosovu i Metohiji ne priznaju, kako ističe, lažnu državu Kosovo, niti privremene albanske institucije u Prištini priznaju postojanje Crnogoraca u pokrajini.

„Zato, ne postoji nijedan racionalni razlog da Crna Gora priznaje tvorevinu stvorenu na etničkom čišćenju Crnogoraca i zatiranju njihovog identiteta“ – podvukao je Doderović, uz podsjećanje da  svega 3 odsto od oko 60 hiljada Crnogorca (koliko je ih je bilo prije progona 1999. u pokrajini) danas živi na Kosovu i Metohiji.

Lider CLS-a je zaključio da Crnogorci i Srbi imaju zajedničku istoriju, istu tradiciju, i, kako je naveo, svakako zajedničku Svetosavsku - Srpsku pravoslavnu crkvu.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo