Ћирилица Latinica
07.06.2019.
Politika

Amerikanci besni na Dačića, on im odgovorio da je ulepšao njihovu novčanicu

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ovo je izjavio za "Sputnjik" šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potipisao se.

Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘“.

Dačić je za Sputnjik odgovorio:

„Srbija cće se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učiiio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije“.

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

„Onaj ko ima strpljenja može imati šta hoće"

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo