Ћирилица Latinica
05.02.2020.
Hronika

Ubica vojnika Radoičića Kurtijev ministar odbrane

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Majka vojnika Vladimira Radoičića, ubijenog 1998. na Košarama, na granici tadašnje SRJ i Albanije, izjavila je da je imenovanje Antona Ćunija za tzv. kosovskog ministra odbrane, jednog od osuđenih za ubistvo njenog sina, dokaz da druga strana ne želi pomirenje, već prikrivanje svojih zlodela.

Lozanka Radoičić rekla je za "Večernje novosti" i da za nju nije nikakva novost da dželati napreduju u životu umesto da budu u zatvoru, prenosi Tanjug.

"Ovaj sada je samo na toj funkciji zamenio Haradinajevog ministra Rustema Berišu, koji je takođe osuđen za ubistvo mog sina. Jedan od te osmorice (osuđenih) bio je i gradonačelnik Obilića", kaže majka ubijenog vojnika.

Kako piše list, ona je posle pogibije svog deteta život posvetila tome da zločinci odgovaraju.

Lozanka Radoičić je još 2007. godine došla do snimka akcije terorista u kojoj je 30. septembra 1998. stradao njen sin i još četiri vojnika u blizini karaule Košare, dok su obezbeđivali državnu granicu SRJ i Albanije.

Viši sud u Nišu je tek avgusta 2016. Ćunija i još sedmoricu albanskih terorista u odsustvu proglasio krivim i za njima je izdata poternica.

"Jedva sam ih ubedila da im sude u odsustvu, da ostane trag, jer zločin se ne sme zaboraviti", kaže Lozanka Radoičić.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo