Ћирилица Latinica
06.12.2019.
Hronika

Oglasio se "Frankenštajn": Vokera zabolelo što ga je Vučić isprozivao za Račak

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Bivši ambasador misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji, Vilijam Voker, izjavio je da nije iznenađen izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je izmislio masakr u Račku i dodao da ovo nije prvi put da zvaničnici iz Beograda daju takve izjave.

Kako je kazao ovaj albanski lobista i dokazani falsifikator, ovo nije prvi put u poslednjih 20 godina da ga  zvaničnici u Beogradu nazivaju različitim imenima i "izmišljaju" šta se dogodilo u Račku.

"Postoji dovoljno dokaza šta se dogodilo. Sproveli smo jednu istragu, ali i druge istrage koje su takođe izvršene o ovom masakru, imale su isti zaključak, kao što sam naveo. Žao mi je što se gospodin Vučić ne slaže sa ovim i misli drugačije", naglasio je Voker.

Takođe, Voker je poručio da je vrlo zabrinut zbog toga što, prema njegovim rečima, počinitelji masakra nisu kažnjeni, prenosi Koha.

„Masakr u Račku izvršile su bezbednosne snage iz Beograda i bilo ko da je bio odgovoran za taj masakr, mora biti izveden pred lice pravde. To se još nije dogodilo i bojim se da Srbija tvrdi da je ovaj masakr lažna prevara. Međutim, mislim da svet zna bolje", ukazao je zloglasni Voker.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o izricanju kazne bivšem ministru administracije i lokalne samouprave Ivanu Todosijeviću, nazvao je masakr u Račku izmišljotinom i isceniranim događajem od strane Vokera.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo