Ћирилица Latinica
16.12.2019.
Hronika

Kosmetski Albanci ubili crnogorskog policajca na dužnosti

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Graničnog policajca Milutina Lekovića (41) ubio je Albanac sa Kosova i Metohije, javlja "Barski portal".

***

Službenik crnogorske granične policije Milutin Leković (41) preminuo je od posljedica ranjavanja zadobijenih oko 14 časova u Igalu. Njega  u glavu hicem iz pištolja, koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sedišta službenog automobila ispalio Albanac sa Kosova i Metohije, koga je Leković privodio, piše "Barski portal".

Pre nego će podleći povredama, Leković je operisan u risanskoj bolnici, u kojoj su lekari satima pokušavali da spasu njegov život.

Napadači, dve muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bekstvo u nepoznatom pravcu", saopšteno je iz Uprave policije. Ipak, oni su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju.

Leković je sa kolegom prethodno priveo troje stanovnika KiM, jer nisu posedovali identifikaciona dokumenta.

Kada ih je policija pronašla i opkolila osumnjičeni za ranjavanje policajca ponovo je potegao pištolj. Ubica je ranjen u ruku u razmeni vatre.

"Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom preteće riječi. Tada je došlo do razmene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani", pojašnjeno je iz Uprave policije, a prenosi "Barski portal".

Policija raspolaže podacima o mogućem identitetu osumnjičenih lica a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

www.barskiportal.com 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo