Ћирилица Latinica
15.07.2019.
Društvo

Teroristi opet traže u Interpol

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Takozvani kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je izvršni komitet Interpola odlučio da pošalje predlog Generalnoj skupštini te organizacije za glasanje o članstvu policije tzv. Kosova i to na zasedanju koje će ove godine biti održano u Čileu.

On tvrdi da je kosovska policija dobila najviše ocene za profesionalizam i kredibilitet, te da je procenjeno da je moderna policijska organizacija naprednih standarda, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, Izvršni odbor Interpola sa sedištem u Francuskoj je raspravljao o Kosovu i doneo odluku da pošalje dosije Policije Kosova na glasanje, na Generalnoj skupštini te policijske organizacije.

Stručnjaci za bezbednost i politička pitanja u pokrajini, međutim, nemaju očekivanja da će se to desiti ove godine, jer, kako ističu za RTK, nije se dovoljno radilo u tom pogledu.

Diplomatija Srbije, kako se dodaje, angažovala se snažno u cilju sprečavanja članstva Kosova u toj organizaciji.

Tzv. Kosovo, čiju vladu predvodi terorista Ramuš Haradinaj, nije uspelo da postane član Interpola u 2018. godini, pošto nije dobilo dovoljno glasova, odnosno dve trećine glasova zemalja učesnica u Generalnoj skupštini te organizacije.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo