Ћирилица Latinica
12.09.2019.
Društvo

Rusi ulažu 2 miliona evra u gradnju letovališta za decu sa Kosmeta

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Društvo rusko-srpskog jedinstva uložiće 2. 100.000 evra u izgradnju četiri moderna letovališta na Crnogorskom primorju, od čega će se dva graditi u Sutomoru, a dva u Boki kotorskoj.

Izgradnja bi trebala da počne prvih dana 2020.godine, a do sada su ruske i srpske fondacije iz dijaspore za tu namenu uplatile 1.570.00 evra. 

Odmarališta će biti primarno namenjena za odmor dece iz kosovsko-metohijskih enklava, te djece ruskih boraca, kao i za članove Udruženja ratnih veterana iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

Društvo rusko - srpskog jedinstva (DRSJ) ovaj projekat sprovodi u partnerstvu sa NVO "Kosmet"  iz Sutomora, a koordinator projekta i direktor gradnje Milenko Jovanović izrazio je zadovoljstvo što se primakla realizacija ove dugogodišnje ideje dve rodoljubive organizacije.

"Dvije trećine sredstava je već uplaćeno, u toku je finalizacija saglasnosti neophodnih za gradnju, a očekujemo da će se u projekat uključiti i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije" - kazao je Jovanović, koji je i vladin činovnik u Privremenom organu za Opštinu Đakovica.

On je kazao da je cilj i da se kroz ovaj projekat uspostavi saradnja srpskih opština sa Kosmeta sa ruskim gradovima i asocijacijama, u vezi sa čime će u decembru u Moskvi biti održana "Konferencija rusko-srpskog jedinstva".

Jovanović je najavio i skoro raspisivanje tendera za projekat izgradnje odmarališta.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo