Ћирилица Latinica
02.05.2020.
Društvo

Putin iznenada stigao u Peć, Šiptari se razbežali prema Albaniji

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Među Albancima u Metohiji juče je zavladala panika kakva se ne pamti u minule dve decenije. Čitave kolone automobila, uprkos tome što su i Peć i Klina u karantinu (zbog koronavirusa) naime, formirane su i krenule u bežaniju prema Albaniji, kada se u centru Peći "niotkuda" stvorila cisterna novosadskih registarskih oznaka sa ogromnom fotografijom Vladimira Putina u pozadini.

Čak su mnogi pripadnici lokalne policije odložili uniforme i oružje i dali se u beg. Verovatno da ništa od toga ne bi bilo, da u isto vreme nije lansirana "patka" među lokalnim albanskim stanovništvom o tome kako su ruske snage bezbednosti u saradnji sa srpskom Žandarmerijomi i Vojskom tajnim kanalima došle u predrgrađe Peći i Dečana i "da se nešto krupno sprema".

Nakon nekoliko sati, međutim, obaveštajnim radom pripadnika KFOR-a, došlo se do informacije da nikakvih neuobičajenih dešavanja nema osim što se "Putin" nekako "provukao" do grada na Bistrici, i to biznisa radi. Ubrzo su policijske jedinice konsolidovane, a dvojica vozača odvedena su u policijsku stanicu u Peći na saslušanje, jer je kao provokacija ocenjeno to što su na pozadini cisterni imali fotografije Vladimira Putina i Vuka Karadžića.

"Policija je popodne zaustavila dve cisterne, na jednoj je bila slika ruskog predsednika Vladimira Putina, a na drugoj slika Vuka Karadžića. Dvojica vozača su odvedena u policijsku stanicu u Peći, gde su saslušani. O slučaju je obavešten i tužilac. Vozila imaju novosadske registarske tablice", naveli su iz policije.

Cisterne su, kako se kreću ulicama Peći, snimili građani koji su fotografiju Putina opisali kao provokaciju, pa je nakon reakcije lik ruskog predsednika bio prekriven.

Policija je otvorila istragu protiv vozača cisterne sa Putinovom slikom.

Informaciju o otvaranju istrage protiv vozača cisterne sa Putinovom slikom preneo je i prištinski Ljajmi.

"Osobu koja je upravljala vozilom zaustavila je policija i vodi istragu o ovom slučaju", rekao je za Ljajmi iz regionalne Policijske uprave za informisanje Fadilj Gaši.

Još nije poznato da li je cisterna za naftu ušla u pokrajinu  sa fotografijom ruskog predsednika ili je postavljena kasnije, kao ni to koje je nacionalnosti vozač, te se očekuje da će odgovore na sva ova pitanja dati Kosovska policija, navodi Ljajmi.

Kurti vratio Srbiju na njeno Kosovo

Poslanik iz redova Alijanse za budućnost Kosova Gazmend Sulja objavio je na Fejsbuku video snimak cisterne sa Putinovom slikom uz komentar upućen vršiocu dužnosti tzv. kosovskog premijera Aljbinu Kurtiju da je na taj način "vratio Srbiju na Kosovo".

„Došli ste na vlast kritikujući svakog kosovskog političara koji sedi za pregovaračkim stolom sa Srbijom. A danas ste Srbiju doveli na Kosovo“, naveo je u objavi Sulja.

Dodao je da Kurti to uradio pozivajući se na Ustav Srbije koji ne priznaje državljanstvo Kosova.

"Istorija vam nikada neće oprostiti štetu koju ste naneli Kosovu“, naglasio je Sulja.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo