Ћирилица Latinica
06.07.2019.
Društvo

Prizren: Letnja škola kaligrafije

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

U manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena privodi se kraju  treća Letnja škola kaligrafije i istorije koja je počela 1. jula.

Deca iz dijaspore, sa Kosova i Metohije i cenralne Srbije pohađaju ovu jedinstvenu manifestaciju u organizaciji Društva i prijatelja manastira Svetih Arhangela i pod stručnim vođstvom Udruženja učitelja Vojvodine, javlja portal Radia KiM.

„Imaćemo različite zadatke na kaligrafiji jer, imamo tri generacije, u prvom, drugom i trećem razredu. Ove godine tu smo nas troje nastavnika: veroučiteljica Slavica Šušnjarević, nastavnik izvorne srpske muzike, Zlatko Stojanović, a ja ću vam držati časove narodne tradicije, kaligrafije i praktičnih radova“, rekla je na otvaranju Letnje škole učiteljica Vera Stojšić.

Ovo je jedinstvena prilika i ambijent, u kom se sastaju deca iz različitih sredina, kaže Bojan Babić, jedan od pokretača ove inicijative i predsednik Društva manastira Svetih Arhangela.

„Zahvalni smo episkopu Teodosiju i igumanu Mihailu, što shvataju potrebe dece i što im na takav način pomažu da kroz sam život upoznaju veru, istoriju, kulturu i tradiciju“, rekao je Babić.

U Letnjoj školi učestvuje dvadesetpetoro dece. Pokrovitelji su Uprava za dijasporu pri Ministarstvu za spoljne poslove Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo