Ћирилица Latinica
13.05.2020.
Društvo

Privremeni organi opština Đakovica i Dečani se odrekli pomoći u korist države

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Predsednici privremenih organa opština Đakovica i Dečani, Milenko Jovanović i Vuko Vuković saopštili su danas da se svi javni funkcioneri iz ove dve opštine koje je imenovala Vlada Srbije odriču državne pomoći od po 100 evra, u korist države.

Jovanović i Vuković su istakli da je  "odgovoran odnos javnih funkcionera kojima je država ukazala poverenje u ekonomski izuzetno delikatnom trenutku po celu državu -  imperativ, te da je njihov gest najmanje što u aktuelnom ambijentu mogu da urade u korist uštede budžeta".

"Predsednici i članovi privremenih organa opština Đakovica i Dečani se pridružuju kolegama sa Kosova i Metohije koji su doneli istovetne odluke kada je reč o opredeljenim sredstvima države na planu ublažavanja posledica  građana Srbije prouzrokovanih pandemijom virusa korona. Naša je moralna i svaka druga obaveza da, svako sa svog nivoa i u skladu sa realnim resursima, da doprinos kako bi Srbija sa najmanjom mogućom štetom u ekonomskom smislu prebrodila novonastalu sitaciju generisanu globalnom pandemijom kakvu novija istorija sveta ne pamti " – stoji u saopštenju koje potpisuju Jovanović i Vuković.

 

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo