Ћирилица Latinica
13.01.2020.
Društvo

Jovanović: Olivera Ivanovića su ubili oni koji su ga prethodno utamničili

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Milenko Jovanović, novinar i predsjednik Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije, kazao je da je siguran da ubistvo jednog od lidera pokrajinskih Srba, Olivera Ivanovića, neće biti rasvetljeno "jer istraga tempirano ide u pogrešnom smeru", te da naručioca zločina treba tražiti u onima koji su predsednika GI "Sloboda, demokratija, pravda" prethodno utamničili i nevinom mu sudili.

"Plašim se da suštinski istragu vode isti centri moći koji su i organizovali ubistvo. Očigledno je da nema istinskih napora da se rasvetli ovaj strašan događaj.  Skoro sam siguran da ubistvo neće biti rasvetljeno, i to veoma namerno" - kazao je Jovanović gostujući sinoć u političkoj talk show emisiji "Slobodno srpski", koju vodi i uređuje Budimir Ničić, a emituje se na više TV stanica na srpskom jeziku u pokrajini. 

On je naglasio kako je očigledno istraga otišla u pogrešnom pravcu, vrlo tempirano.

"Krivca u svakom slučaju treba tražiti na strani Prištine. Jer ne samo da ništa nije urađeno na rasvetljavanju ubistva, već neosnovano drže u pritvoru ljude kojima se nikako nije smelo ni 24-časovno zadržavanja odrediti" - potcrtao je Jovanović.

Kada pričamo o motivima ubistva Olivera ivanovića, dodao je Jovanović, treba imatu na umu da je ovo jako osetljiva tema.

"Ja sebe čak sebe smatram najmanje kredibilnim da na nju svjedočim, ali ako ste me već pitali, onda dozvolite da primetim da zaista para uši priča o potencijalnim nalogodavcima Ivanovićevog ubistva.

Kome je Oliver Ivanović smetao na KiM? Smetao je istim onima koji su ga zatvorili prethodno i koji su ga osudili u prvostepenom postupku. Istim tim navodnim svedocima koji su rekli da je on bio akter ubistava, prebijanja i progona na štetu Albanaca. S druge strane, setimo se da je Ivanović bio jedan od najpoželjnijih sagovornika, pa ako hoćete i saradnika struktura SAD-a koje imaju ozbiljan, najveći i, rekao bih presudan uticaj na KiM, ali i struktura u Prištini, da bi odjednom neko odlučio da njega zatvori i optuži za nešto što je bilo besmisleno" - naveo je Jovanović.

Onog trenutka kada je Ivanović pušten da se brani sa slobode, po rečima Jovanovića, nekome je zasmetao, očigledno iz istih tih struktura koje su inače kreirale ambijent linča prema njemu.

"Ljudi koji su uhapšeni zbog navodne veze sa ubistvom Ivanovića su sasvim izvesno nevini. Oni su zatočeni sa ciljem da se prave ubice i nalogodavci zapravo nikada ne otkriju" - rekao je pored ostalog Jovanović.

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo