Ћирилица Latinica
20.06.2019.
Društvo

Fašizam crnogorskog glumca: Srbi, majku vam je..m velikoništavnu!

Autor: Redakcija 0 Ostavite komentar

Neki glumac Crnogorskog narodnog pozorišta shvatio je kako funkcioniše svijet.

Do slave ima puno prečica. Zoran Vujović "prelomio" na Mirnu.

A onda je izbacio salvu najpogrdnijih riječi protiv Srba, Srbije, Crkve... Iz higijenskih razloga, prenosim "ovo" drugim pismom:

"Gledam ovo smeće iz Informera u studiju sa Vedranom Rudan bara bar - smešno. Laprda svekoliko o velikoj Srbiji... Idiote ološki shvati jednom da si smrda, veliko ništa, slušaj, koliko široko žena razmišlja, je*o ti pas mater. Na koncu i najuže, shvatite drevna srpčad da ste poreklom iz Crne Gore do jednoga je**noga... Shvatite od Cetinja, Žabljaka Crnojevića, Duklje, obala Ribnice, da ste ponikli i posmuli odavde, majku vam je**m otrovnu, izdajničku.

Koji vaši hramovi majku vam je**m nenormalno do jednoga, idioti isfrustrirani. Na šta je ličila sv. Vasilija Ostroškog, od nje ste hotel napravili majku vam je**m veliko ništavnu. Ne mogu u manastir Cetinjski od vas ući ništavila nijedna. Palili su Turci manastir Cetinjski neznalice ali ga niko nikad preuzeo nije, sv. Petar Cetinjski je kidao vama izrodi glave i noseve otuda kidonosi i izdajice... Ne poturice. Turci su bili protivnici dostojni borbe, vaša borba smećari nijedni, adoscelentni, zagorčava život svima na ovim prostorima godinama unazad. Pih, što meni izgleda bljutav, gadan, odvratam, beskoristan sav rad ovoga naroda koji je digao rekao od sebe... Da su nam večni dedovi, u grob se prevrću.. Živeli".

A evo i slike kako bi se uvjerili da ne lažemo:

Jadnom, malom crviću sa dasaka, prifalilo slave, dosadilo mu da igra i pleše, a da to niko ne primjećuje. Na ulici ga mimoilaze, u prodavnici ne prepoznaju, niko ne shvata koja je on Ličnost, tek samo krug njegovih ličnih kontakata zna da se radi o Glumcu CNP-a. Glumac nacionalnog teatra.

To u literaturi zvuči moćno.

A naš glumac hoće u literaturu. Da proživi harizmatičnost tako krupnog zvanja "Glumac nacionalnog teatra".

Kada o ovoj eri sužene časti, znanja i uma mnogih javnih radnika ili diplomata, ili koga li već, bude pisao neki novi Branislav Nušić, imaće neiscrpni ideal u likovima poput Mirne Nikčević, ili ovog Glumca nacionalnog teatra Zorana Vujovića.

I Zoki će popiti otkaz, sigurni smo. Proceduru je sam započeo.

Ali, sigurni smo i da će gospodar naći načina da im lično ili javno čestita na "građanskoj hrabrosti". I time dati primjer kako se treba ponašati u Crnoj Gori prema Srbima, Srbiji i Crkvi.

A Zoran će biti dio literature i, već na sledećoj predstavi, znaće svi da je poseban . Bravo momče!

 

Goran Ćetković

www.srpskenovinecg.com

Ostavite komentar
Ime / nadimak:
Komentar:
Najviše komentara
Izdvajamo