Ћирилица Latinica
28.04.2020.
Хроника

Јевтић тражи да се открије ко пљачка и застрашује Србе

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Поводоом учесталих крађа и напада на српске повратнике на КиМ министар за заједнице и повратак у привременим институцијама Приштине Далибор Јевтић упутио је писма вршиоцу дужности министра унутрашњих послова Џељаљу Швечљи, покрајинском директору полиције Рашиту Ћељају и градоначелнику Призрена Митаферу Хаскуки, захтевајући предузимање конкретних корака у заштити Срба и њихове имовине на Косову.

У саопштењу је наведено да је Јевтић поред захтева за проналажењем и кажњавањем починилаца тих инцидената тражио и повећано присуство полиције у повратничким срединама, док је од градоначелника Призрена захтевао да се ради на решавању проблема дивљих депонија на приватним имањима Срба на улазу у село Новаке.

Министар Јевтић је поручио породицама, које су претпреле штету и страх, да ће Министарство за заједнице и повратак бити ту да им помогне у правазилажењу тренутне ситуације.

Званичници Министарства за заједнице и повратак обишли су петочлану породицу Славка Петровића из Бабиног Моста код Обилића, мештане Новака код Призрена и Црколеза у Истоку који су били на мети учесталих провала, крађа и подметања пожара.

”Ово нас је баш погодило, сада када је време за пољопривредне радове од чега једино и живимо. Сада смо остали и без пољопривредне механизације, не знам деци како да објасним да нам је ускраћена могућност да преживимо“, рекао је у разговору са саветницима министра за заједнице и повратак Славко Петровић из Бабиног Моста, коме је недавно покрадена пољопривредна механизација.

Приликом посета селу Новаке код Призрена и Црколез код Истока потврђено је да су малобројне повратничке породице веома узнемирене због учесталих провала, крађа и подметања пожара, стоји даље у саопштењу.

По речима мештана Новака, поред крађа, у атару овог села увелико настају илегалне депоније на приватним парцелама које власницима онемогућавају да обрађују своја пољопривредних имања.

У селу Црколез код Истока недавна крађа стоке и аутомобила породици Малише Тијанића је трећа у низу од многобројних које су остале нерасветљене јавља опортал Kosovo online.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо