Ћирилица Latinica
05.02.2020.
Хроника

Убица војника Радоичића Куртијев министар одбране

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Мајка војника Владимира Радоичића, убијеног 1998. на Кошарама, на граници тадашње СРЈ и Албаније, изјавила је да је именовање Антона Ћунија за тзв. косовског министра одбране, једног од осуђених за убиство њеног сина, доказ да друга страна не жели помирење, већ прикривање својих злодела.

Лозанка Радоичић рекла је за "Вечерње новости" и да за њу није никаква новост да џелати напредују у животу уместо да буду у затвору, преноси Тањуг.

"Овај сада је само на тој функцији заменио Харадинајевог министра Рустема Беришу, који је такође осуђен за убиство мог сина. Један од те осморице (осуђених) био је и градоначелник Обилића", каже мајка убијеног војника.

Како пише лист, она је после погибије свог детета живот посветила томе да злочинци одговарају.

Лозанка Радоичић је још 2007. године дошла до снимка акције терориста у којој је 30. септембра 1998. страдао њен син и још четири војника у близини карауле Кошаре, док су обезбеђивали државну границу СРЈ и Албаније.

Виши суд у Нишу је тек августа 2016. Ћунија и још седморицу албанских терориста у одсуству прогласио кривим и за њима је издата потерница.

"Једва сам их убедила да им суде у одсуству, да остане траг, јер злочин се не сме заборавити", каже Лозанка Радоичић.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо