Ћирилица Latinica
04.06.2019.
Хроника

Подигнута оптужница против црногорског функционера: Тврде да је Ђокић убијао Албанце

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је оптужницу против Зорана Ђокића (48), генералног секретара Црногорске народне партије Косова (ЦНПК), потврђено је порталу "Космет инфо".

Тужилаштво Ђокића терети за наводни ратни злочин над Албанцима током сукоба 1998-99. године.

За њега се наводи да има пребивалиште у Београду и да је био "део српске парамилитарне групе" у Пећи.

Тужилаштво га терети да је у пећком округу, улазио у куће Албанаца и застрашивао их, присиљавао да напусте домове, пљачкао и убијао.

Ђокић је ухапшен 1. фенруара на административном прелазу Јариње и од тада је у притвору у Пећи.

Председник Народне црногорске партије Косова (НЦПК) Лазар Радуловић, потврдио је непосредно након његовог хапшења да је Зоран Ђокић генерални секретар те странке, наводећи да је затечен информацијом да је лишен слободе.

Ђокић је по хапшењу, на саслушању у Основном суду у Пећи одбацио наводе тзв. специјалног тужиоца Косова* да је починио злочин  током рата у покрајини 1999. године.

Радуловић, шеф Ђокићеве странке, казао је раније да је сигуран да овај није починио никакв злочин на Косову“.

Ђокић је послије сукоба на Космету, као расељено лице више од 10 година живио у Косовској Митровици, послије чега се са породицом преселио у Београд.
Он је пре него ће бити ухапшен кренуо у Косовску Митровицу да сина одведе код баке,  где је требало да борави за време школског распуста.

 

Ћутање режима у Подгорици

Црногорска народна партија Косова остварује блиску сарадњу са властима у Црној Гори, а амбасада Црне Горе у Приштини обавештена је о хапшењу генералног секретара те странке непосредно пошто се оно догодило.

Ипак, нико се у име званичне Подгорице до данас није  огласио овим поводом. Ћуте и на подизање оптужнице.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо