Ћирилица Latinica
04.12.2019.
Хроника

Оптужница лажна до краја, Оливерова секретарица животно угрожена

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Терете жену која је доживела нервни слом када је видела убијеног Оливера и која се још од тога није опоравила. Сигурна сам да је као и ми, он Силвану доживљавао као најискренијег пријатеља и сарадника и да се сада у гробу преврће због тортуре којој је изложена.

 Ово, за "Новости", говори Ксенија Божовић, потпредседница ГИ СДП, коментаришући то што се међу шесторо Срба, против којих је косовски специјални тужилац подигао оптужницу за убиство Оливера Ивановића, нашла и његова секретарица Силвана Арсовић. Она је до сада пет пута саслушавана, али до сада није предочен ниједан доказ о њеној кривици или умешаности у свирепи злочин.

"Силвана је провела и 48 сати у косовском притвору. Њено здравствено стање је нарушено због чега ће неко морати да одговара. Нажалост, све је ово нека врста психолошко-пропагандног рата, а она је изабрана за жртву јер је као самохрану мајку тужилаштво вероватно сматра најслабијом кариком. Они који су на било који начин учествовали у Оливеровом убиству требало би да одговарају, али се морају доставити докази и пронаћи прави кривци" - каже Божовићева.

Иначе Силвана Арсовић је у уторак због повишеног крвног притиска примљена у Здравствени центар у северном делу Косовске Митровице.

У ГИ СДП опомињу да је истрага вођена траљаво, да су касете са снимком камера из просторија странке одузете, а да сарадницима Ивановића ни до данас није дозвољено да их погледају.

"Нису нам све ово време дозволили да погледамо снимке, а сумњиче Силвану, која је и тог јутра са скуваном кафом у канцеларији чекала Оливера. Терете је да је укључила те исте камере после убиства, што је тотално нелогично" - наводи Божовићева.

Силванин бранилац Јована Филиповић појашњава да оптужница њену клијенткињу терети да је, између осталог, у блиској сарадњи са осумњиченим особама, што оцењује потпуно нетачним. Она опомиње да ће након достављања оптужнице уложити приговор.

 

Цедуљица пуна сумње

Осим бранилаца, текст оптужнице нису добиле ни породице осумњичених. Небојша Рошић, чији син Марко је на тапету тужиоца, каже нам да је његов син неосновано у притвору више од годину дана.

"Мога сина терете јер је наводно у џепу сакоа покојног Оливера пронађена цедуљица са регистарским ознакама мог аута, а оба тужиоца - и Србин и Албанац, који су на лицу места вршили истрагу нису пронашли ништа" - очајан је Небојша, чији је син, како каже, у затвору изложен тортури због чега је покушао самоубиство.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо