Ћирилица Latinica
03.11.2021.
Хроника

Нова албанска провокацији код Витине: Актери инспирисани Куртијем

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

НА сеоском путу у месту Могила, у општини Витина, јутрос су осванули графити "Албанија", "АЛБ" и погрдни назив за српски народ исписан на зиду једне куће, саопштила је данас канцеларија за Косово и Метохију.

Како се наводи, у тој мешовитој средини и раније су се дешавали инциденти са етничким мотивима, као што су исписивање назива терористичке организације ОВК у близини српске школе и цркве, каменовање кућа Срба, због чега су мештани ове општине с разлогом забринути за своју безбедност.

Додаје се да је јасна порука албанских екстремиста, који на све могуће начине покушавају да застраше и отерају Србе са својих огњишта, нарочито у мешовитим заједницама, у тежњи да створе моноетничку средину.

"Управо су ове поруке српском народу инспирисане порукама Аљбина Куртија који се отворено залаже за формирање такозване ''Велике Албаније'' и као много пута до сада се неодговорне изјаве и поступци политичара у Приштини преливају на свакодневни живот српског народа на КиМ" - наводи се у саопштењу.


Како се наглашава, Курти својим изјавама и деловањем директно угрожава безбедност и мир српског народа на Косову и Метохији, чији се симпатизери готово свакодневно служе разним провокацијама како би заплашили Србе.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо