Ћирилица Latinica
03.11.2021.
Хроника

Наставак суђења за убиство Ивановића 22. новембра

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Наставак главног претреса у поступку против оптужених за помагање у убиству Оливера Ивановића заказан је за 22. новембар казала је за Косово онлајн адвокат Јована Филиповић.
Према речима Филиповић која је бранилац једне од оптужених, Силване Арсовић, претрес ће почети у 9.30 сати.

"Председник судског већа је првобитно одлучио да се главни претрес у овом предемету одржи 22, 23 и 24. новембра. Због тога што је специјални тужилац заузет тих дана у позиву који нам је прослеђен претрес је заказан само 22. новембар, када ће се обавити саслушање сведока. Послала сам захтев председнику већа да објасни ко ће од сведока бити позван на саслушање како би припремили одбрану, међутим нисам добила одговор. Као бранилац морам да знам ког сведока ћемо да испитујемо”, казала је Филиповић,

Тзв. Специјално тужилаштво Косова подигло је оптужнице против шест особа српске националности. Оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Драгиша Марковић, Жарко Јовановић, Силвана Арсовић и Раде Басара.

Они се терете за кривична дела учешће или организовање злочиначке групе, злоупотребу службеног положаја, помоћ у извршењу кривичног дела тешко убиство, неовлашћено поседовање оружја, откривање службене тајне и злоупотребу службене дужности манипулисањем доказима.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Највише коментара
Издвајамо